„Rodzina sportem silna” w Przychodach

W niedzielę 30 lipca 2017 w Przychodach odbył się festyn rodzinny „Rodzina sportem silna”, organizowany przez Stowarzyszenie Moja Gmina. Wydarzenie objął patronatem honorowym Wójt Gminy Międzyrzec Podlaski Krzysztof Adamowicz.

Marzena Pękala i Andrzej Frąckiewicz byli inicjatorami zorganizowania festynu w Przychodach. Przekonali zarząd Stowarzyszenia Moja Gmina do tego, aby właśnie w tej miejscowości odbyła się impreza „Rodzina sportem silna”.

Prezes stowarzyszenia Krzysztof Sójka o godzinie 14:00 otworzył festyn na placu przy świetlicy w Przychodach. W wydarzeniu pełnym atrakcji wzięło udział wiele rodzin zamieszkujących Gminę Międzyrzec Podlaski. Stowarzyszenie Moja Gmina przygotowało kilka konkurencji. Rodziny rywalizowały w mini piłce nożnej, biegu w trójspodniach, turnieju ringo oraz przeciąganiu liny. Dodatkową atrakcją dla dzieci było malowanie twarzy przez instruktor GOK Iwonę.

Zwycięzcy konkurencji otrzymali nagrody rzeczowe. Wśród pozostałych uczestników również zostały rozlosowane upominki. Wręczenia nagród rodzinom dokonał Wójt Gminy Międzyrzec Podlaski Krzysztof Adamowicz, Radny Gminy Sławomir Charczuk, Kierownik Referatu Oświaty Monika Sierpień i p.o. Dyrektora GOK-u Michał Teofilski.

Uczestnicy zostali zaopatrzeni w wodę mineralną oraz mogli poczęstować się kiełbaskami z grilla i domowymi pierogami i ciastem, które przygotowały członkinie Zespołu Ludowego „Echo” z Przychód i mieszkańcy Przychód.

W organizacji wydarzenia pomogli mieszkańcy, członkowie Zespołu Ludowego „Echo” z Przychód, Radny Gminy Andrzej Frąckiewicz, Marzena Pękala członek Stowarzyszenia Moja Gmina i Zespołu Ludowego „Echo” z Przychód.

Szczególne podziękowania kierowane są do sponsorów imprezy, którymi byli:

Wójt Gminy Międzyrzec Podlaski Krzysztof Adamowicz

Gminny Ośrodek Kultury w Międzyrzecu Podlaskim

Katarzyna i Rafał Pasko Gospodarstwo Rolne

Aleksandra i Robert Wolińscy Skład opału

Robert Gaszewski Zakład Wulkanizacyjny

Radny Gminy Międzyrzec Podlaski Andrzej Frąckiewicz

Sołtys Wsi Misie Stanisław Karwowski

Stanisław Andrzejczuk Sklep „Grosik”

Zespół Ludowy „Echo” z Przychód