„Koła Gospodyń Wiejskich w obiektywie historii” – publikacja

Stowarzyszenie Moja Gmina przygotowuje bezpłatną publikację promującą obszar Strategii Rozwoju Lokalnego Kierowanego przez Społeczność Bialskopodlaskiej Lokalnej Grupy Działania. Publikacja pod nazwą „Koła Gospodyń Wiejskich w obiektywie historii” ma na celu promocję obszaru powiatu bialskiego.

Koła Gospodyń Wiejskich są wpisane w naszą kulturę i tradycję. Pielęgnują tą tradycję uczestniczą w akcjach charytatywnych, integrują, bawią i z ogromną pasją podejmują wszelkie działania na rzecz lokalnego środowiska oraz społeczności lokalnej. W Polsce funkcjonuje ponad jedenaście tysięcy KGW, a statystyki podają, że ich liczba ciągle rośnie. Koła Gospodyń Wiejskich współpracując z samorządami gminnymi, OSP, szkołami, ośrodkami kultury oraz innymi organizacjami znakomicie poprawiają jakość życia na wsi, skutecznie pozyskując środki finansowe na podejmowane działania. Publikacja będzie małym podziękowaniem Kołom Gospodyń Wiejskich za ich wkład w krzewienie kultury i tradycji naszego regionu.

A tak będzie wyglądała okładka naszej publikacji.

OkładkaPrzygotowanie i wydanie publikacji odbywa się w ramach umowy nr 02370-6935-UM0314303/23, podpisanej w dniu 21 grudnia 2023 roku z Urzędem Marszałkowskim Województwa Lubelskiego.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca
w obszary wiejskie”, Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa
i Rozwoju Wsi.

Celem projektu jest promocja obszaru objętego LSR poprzez wydanie publikacji pn.: „Koła Gospodyń Wiejskich w obiektywie historii”.

loga projektowe